Efficiente audit met Inspect4All in het Erasmus MC

In week 12 zijn interne audits uitgevoerd bij de Afdeling Klinische Chemie van het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC), volgens de ISO15189 norm met het behulp van Inspect4All van Maxdoro.

Inspect4All sluit goed aan bij verschillende audits uitgevoerd in de gezondheidszorg
Om de kwaliteit van de zorg voortdurend te bewaken en continu te verbeteren, voert het Erasmus MC zelf structureel controles en verbeteracties uit, zogenaamde “interne audits”. In samenwerking met dr. Andrei Tintu, klinisch chemicus van het Erasmus MC, hebben wij een Audit app gelanceerd voor ziekenhuizen vanuit onze mobiele productivity platform Inspect4All.

De app is te gbruiken op verschillende mobiele devices. Tevens kan de app eenvoudig geimplementeerd worden voor gebruikmet overige (ISO) normen waaraan de gezondheidszorg aan moet voldoen. Voor het Erasmus MC is de Inspect4All Audit app ingericht voor zowel audits volgens de ISO 15189 alsook voor de NIAZ Kwaliteitsnorm. De app stelt de auditoren in staat om sneller, efficienter en veiliger te werken.

Klantbeleving met Inspect4All
De kwaliteitsadviseur, mevrouw Madeleine Nooteboom, van de Afdeling Klinische Chemie van het Erasmus MC, heeft in maart de interne audit uitgevoerdmet de Inspect4All audit app samen met een team van 10 auditoren. “Het was een verademing om niet meer alles op te hoeven schrijven en later alle bevindingen van 10 auditoren bij elkaar te moeten voegen. Dit gebeurt nu met 1 tik op de knop! Alle normen heb je tijdens de audit in de app (op een iPad) staan zodat later ook geen tijd verloren gaat met zoeken wat bij welke norm hoort”.

2016-04-erasmus-i4all

Mevrouw Madeleine Nooteboom is blij en tevreden met het aanschaffen van Inspect4All, “de ondersteuning van Maxdoro is gradioos en vragen worden direct beantwoord. Een geweldige app welke niet alleen heel veel tijd bespaart, maar je ook helpt bij het auditen. Verder ben ik ook heel blij met de mogelijkheid om diverse statistieken eruit te kunnen halen voor managementrapportages!”

Naast de Inspect4All applicatie is Maxdoro al jaren de leverancier van de eLabgids app voor het Erasmus MC ontwikkeld binnen de Afdeling Klinische Chemie i.s.m. dr. Andrei Tintu. De eLabgids app wordt momenteel gebruikt door 14 andere Nederlandse ziekenhuizen. In mei gaan wij een nieuwe web portal van de eLabgids app lanceren.