Case Lomans: snel, efficient en zonder verspilling werken met Inspect4All

Lomans Totaalinstallateur heeft ‘paperless’, duurzaam en efficiënt werken hoog in het vaandel staan. Per 1 januari 2018 worden daarom alle werkplekinspecties, leveranciersbeoordelingen en klantevaluaties verplicht digitaal uitgevoerd met Inspect4All van Maxdoro. Deze efficiencyslag levert Lomans veel tijd op en bespaart onnodige kosten. Nu blijkt dat Inspect4All Lomans meer oplevert dan alleen tijd en geld worden alle tijdrovende werkprocessen binnen Lomans onder de loep genomen met Inspect4All.

Wie is Lomans?

Lomans Totaalinstallateur ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt installaties voor alle soorten gebouwen: elektrotechnische-installaties, brandmeldinstallaties, werktuigbouwkundige-installaties, inbraakinstallaties en andere intelligente technieken. Onder Lomans Totaalinstallateur vallen Lomans Amersfoort B.V. en Lomans Capelle B.V. In totaal werken er ruim 250 medewerkers, waarvan 150 in de buitendienst.

Lomans Amersfoort B.V.

Van papieren naar digitale inspecties

Lomans focust zich met een lange termijn visie op kwaliteit en duurzaamheid. Al hun technische installaties worden daarom goed onderhouden. Jaarlijks betekent dat alleen al voor de afdeling BMI (brandmeldinstallaties) ruim 1700 inspecties waar per inspectie meerdere doordrukvellen voor nodig waren. Voorheen werden deze formulieren op locatie ingevuld en naar Amersfoort of Capelle gebracht om verwerkt en geanalyseerd te worden. Dat was een tijdrovend proces.

Daarnaast droeg het grote aantal papieren inspectieformulieren wat er jaarlijks doorheen vloog niet bij aan de doelstelling van Lomans om zoveel mogelijk paperless te werken. Om het gehele inspectieproces sneller, efficiënter en zonder verspilling te laten verlopen zocht Peeke Hilhorst, procesverbeteraar binnen Lomans, naar een digitale oplossing.

De aanpak

In zijn zoektocht naar het juiste kwaliteitsmanagementsysteem kwam Peeke uit bij Inspect4All. Een eerste afspraak was snel gemaakt en een nuttig gesprek volgde. Lomans kon, net als ieder bedrijf, gratis gebruik maken van een proefperiode van 14 dagen. Deze beviel zo goed, dat de keuze snel gemaakt was.

“Jullie kwamen bij ons langs en dachten direct mee in oplossingen. De service, het support en de bereikbaarheid is goed. Inspect4All biedt uitgebreide mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk. Toen ook nog bleek dat ik met Inspect4All alle formulieren en gebruikers volledig zelf in beheer heb, was de keuze voor Inspect4All snel gemaakt.” Aldus Peeke Hilhorst.

Efficiënte, digitale inspectieformulierentool

Lomans werkt nu een half jaar met Inspect4All. Formulieren digitaal maken en aanpassen is na wat oefenen een fluitje van een cent. Inspecties worden met Inspect4All digitaal en efficiënt uitgevoerd. Digitale PDF rapporten zijn direct na afronding van de inspectie klaar om doorgestuurd te worden en zien er professioneel uit. Data is digitaal beschikbaar, ook op kantoor, waardoor er snel actie ondernomen kan worden op eventuele calamiteiten. Ook zijn de buitendienstmedewerkers die de app gebruiken erg enthousiast.

Lomans Cars

Certificering

De digitale veiligheidsinspecties die maandelijks met Inspect4All worden uitgevoerd zijn zodanig opgesteld dat Lomans voldoet aan de eisen van het VCA certificaat. Daarnaast worden de digitale formulieren ook gebruikt voor het uniform en efficiënt vastleggen van klachten, verbeterpunten, incidenten en ongevallen. Dit is weer belangrijk voor het ISO 9001 certificaat.

Eigen app

Omdat er gekozen is voor een enterprise-account met een eigen app zijn de kosten per gebruiker en per formulier lager. Ook wordt de naam van een eigen app onder medewerkers beter onthouden.

Resultaten

Het is duidelijk dat Inspect4All Lomans tijd en geld oplevert.

“We vinden het belangrijk om verspillingen te voorkomen waardoor onze bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen. Inspect4All helpt ons hierbij op verschillende manieren. Zo gebruiken wij o.a. minder papier, zijn wij geen tijd meer kwijt aan het ontcijferen van moeilijke handschriften en kunnen wij eenvoudig analyses van data maken.”, aldus Peeke.

Inspect4All als winnaar uit de test

Lomans koos voor Inspect4All vanwege de snelheid en flexibiliteit. Zo kunnen beheerders binnen Inspect4All bijna alles zelf wijzigingen – denk aan het opstellen en het wijzigen van formulieren, gebruikers toevoegen, gebruikersgroepen aanmaken en beheren, etc. Bij de meeste kwaliteitsmanagementsystemen is dit niet mogelijk. In vergelijking met iAuditor, een Australische partij, zit de tijdwinst hem in de korte lijnen en het snelle support. Ook zijn de mogelijkheden om formulieren te bouwen in Inspect4All uitgebreider, waardoor het product multi-inzetbaar is binnen de organisatie. Ook dat is een grote kracht van Inspect4All.

Ook kennismaken met Inspect4All?

Probeer Inspect4All nu 14 dagen gratis uit:

Download de Inpsect4All app in de Apple Play Store Download de Inpsect4All app in de Google Play Store

Proud Product of Maxdoro
Inspect4All is een eigen product van Maxdoro. Wij staan voor u klaar met service en advies. Op verzoek maken wij zelfs uw formulieren digitaal.

Heeft u vragen? Neem vandaag nog contact op met Maxdoro:
T 033 462 77 07
info@maxdoro.nl
www.maxdoro.nl